Sycylijskie fusilli
Dzisiejszy przepis na sycylijskie fusilli pochodzi z Nigellissimy (z moimi niewielkimi modyfikacjami). Jest to moja pierwsza książka Nigelli, zdecydowałam się na jej zakup, gdyż zawiera przepisy kuchni włoskiej, które ostatnio bardzo polubiłam, co być może zauważyliście;) Ponadto książka ta była w bardzo dobrej promocji - razem z "Jamie 15 minut" kosztowała £12 ;) prawda, że takiej okazji nie można było przepuścić;)
A wracając do przepisu... Makaron jest wyśmienity! Pyszny, słodki sos ze świeżych pomidorów z dodatkiem migdałów i rodzynek, kwaskowych kaparów i ostrego czosnku, a skoro pomidory to nie może obyć się bez bazylii. Wszystko to tworzy wyśmienitą kompozycję, istny raj dla podniebienia! Na koniec, aby Was dłużej nie zatrzymywać, bo pewnie chcielibyście zapoznać się z przepisem i przystąpić do działania, dodam że jest to banalnie proste i błyskawiczne w przygotowaniu danie, a jednocześnie bardzo smaczne i efektowne. Polecam!