Printfriendly

Frittata z łososia i koperkiem

Dziś zapraszam na pyszną frittatę z wędzonym łososiem i koperkiem. Pyszne, szybkie śniadanie, idealne na niedzielny poranek. Uwielbiam jajka i łączę je z różnymi dodatkami, jednak połączenie go z wędzonym łososiem należy do moich ulubionych, do tego jeszcze koperek… mmm pychotka. Polecam! 


Frittata z łososia i koperkiem, pomysł na śniadanie,



Składniki:
  • 3 jajka
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Frittata z łososia i koperkiem, pomysł na śniadanie,

Przygotowanie:


Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła. Do miseczki wbić jajka i delikatnie je roztrzepać, dodać łososia, koperek, sól (ostrożnie, ponieważ łosoś może być słony) i pieprz i dokładnie wymieszać. Masę jajeczną wlać na patelnie i smażyć na niewielkim ogniu, aż wierzch będzie prawie suchy. Podważać boki frittaty i przechylać patelnię tak, aby masa z wierzchu wpływała pod spód. Gdy spód i boki będą usmażone wstawić na chwilę do piekarnika pod grill lub górną grzałkę, aby ściął się wierzch frittaty. Natychmiast podawać, skropioną sokiem z cytryny.


Frittata z łososia i koperkiem, pomysł na śniadanie,

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze - są one dla mnie niezwykle cenne i bardzo motywujące.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Codzienne Gotowanie , Blogger